La Serena – Brunello di Montalcino 2013

Ár: 14700 Ft

Mennyiség:

Leírás:

100% Sangiovese Grosso szőlőfajtából készült prémium bor. Több, mint két évi tölgyfa hordós érlelés után kerül, lepalackozásra a La Serena Brunello, majd hosszú palackos érlelés következik forgalomba hozatal előtt. 50-60 mázsa (80 mázsa/Ha a bortörvény szerinti megengedett felső határ) hektáronkénti termést „enged” Andrea Mantengoli tulajdonos a birtok Brunello besorolású ültetvényein, ezáltal egy nagyon koncentrált, hihetetlenül gazdag íz és illat világú bort tudnak előállítani. Kiváló a La Serena Brunello vadhúsok, grillen sültek, valamint érlelt sajtok társaként. Lehetőleg 4-6 órát dekantáljuk fogyasztás előtt. 180C fokon mutatja meg magát a legjobban.

92 pont - Robert Parker

 

 

VINIFICATION & AGEING
The grape harvest normally occurs during the first two weeks of October. The production is approximately 60 ql per hectare, because of the first selection made during august. When alcoholic and malolactic fermentation are done, a period of 2 years follows during which the wine reaches its full ripening inside traditional woods of 20 hl and few barriques (only 10%). Finally the refinement in bottles. 
ORGANOLEPTIC FEATURES

Ruby red colour. Etheral, deep, balanced nose with a wide, persistent bouquet and fines touches of fruit and spices. Elegant, soft taste round and velvety to the palate.
GASTRONOMIC COUPLING
Perfectly suitable with red meat, game and seasoned cheese. Recommended with typical Tuscan dishes. Extensive ageing possible. Recommended serving temperature 18°C.