Termelők - TOSZKÁNA

GUICCIARDINI STROZZI

A család 994 óta (Nem elírás az évszám!!) borászkodik San Gimignano legjobb ültetvényein. Szintén ez a család készített először (1200-ban) Vernaccia di San Gimignanot. Ők voltak azok is, akik először palackozták ezt a kiváló toszkán fehérbort. A borvidék gyakorlatilag a létét köszönheti a Strozzi családnak. Az 1970-es években Principe Girolamo Strozzi volt a helyi Consorzium elnöke, amikor is a borvidék megalapozta a hírnevét a világban.

Tovább

LE BERNE

A Natalini család Cervognano falucskában borászkodik a montepulcanoi borvidéken, Toszkánában. 
16 ha- on gazdálkodnak, amiből 6 ha telepített szőlő. Nagy részben Prugnolo Gentilet (Sangiovese helyi klónja) művelnek, ami a Vino Nobile alapját adja. 
A családi birtok szlogene: Una Famiglia - Una Passione (Egy család – Egy szenvedély).
Ami hűen kifejezi az elhívatottságot a magas minőség mellett.

Tovább

LE CHIANTIGIANE

Tovább

PETEGLIA

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné. Évszázadok óta a család mezőgazdálkodással foglalkozott, Toszkánában ahogy a mai generáció is teszi. Sergio Innocenti földet művelt, állatokat tenyésztett egész életében. Az első lépés a család életében az újítás terén az volt, amikor a tulajdonukban lévő egyik „tanyát”gyönyörű vendég házzá (agriturismo) alakították. Az agriturismo a feleség Claudia asszony fennhatósága alá tartozik. Innocentiék bort évszázadok óta mindig készítettek, de szigorúan saját fogyasztásra. Sergionak és Claudiának két fia született. Mind a mesében az egyik fiú, Marco a nagyvárosba ment, tanulni. Esetükben mind az sejthető: borászatot. Ezen a ponton vett nagy fordulatot a családi tradíció. Az édesapa, Sergio a mai napig földet művel és állatokat nevel, Claudia asszony vendégeket fogad, immár egész Európából. A jövőt a család számára a két fiú határozta meg: A borászat fogja jelenteni a jövőt az Innocenti családban. Az, hogy Marco Innocenti jó tanároktól tanult Firenzében, mi sem bizonyítja jobban mind, hogy Olaszország és immár Európa számtalan nagy nevű éttermei borlapján már megtalálhatók a Peteglia borok. Immár Magyarországon is.

Tovább

TENIMENTI GEGGIANO

Tovább