Termelők - PIEMONTE

CASTELLARI BERGAGLIO

Marco Bergaglio tulajdonában lévő 12 hektáros birtok Piemontban, a Gavi borvidéken. A család 1800 óta foglalkozik bor készítéssel. Kizárólag Cortese szőlőfajtát művelnek, ami a Gavi és a Gavi di Gavi borok alapanyagát adja. Az olasz Sommelier Szövetség éves "Borkalauza" szerint, a Castellari Bergaglio pincészet borai a viszonyítási alap Gavi vidékén. A birtok borai ezen a területen, a legjobb ár- érték arányú tételeinek számítanak a szakma kritikusainak megítélése szerint.

 

Castellari Bergaglio’s history is that of a family who decided to dedicate their time to wine production in the late 19th century. The winery’s objective has always been to make wines whose features are unmistakeably linked to the terroir, and to achieve this attention is focused on the Cortese grape variety, emblematic of the Gavi production zone.

 

Tovább

GIANNI GAGLIARDO

Gianni Gagliardo az apósától vette át a birtok igazgatását (Paolo Colla), akinek az ősei 1847 óta foglalkoztak szőlőműveléssel Piemonte régióban. Gianni 1974-ben készítette első borát, ma már két fiával Albertoval és Stefanoval vezetik a birtokot. Gianni Gagliardo Barolo vidékének egyik legnagyobb szaktekintélye, nevéhez fűződik az Accademia del Barolo létrehozása. A birtok alap Baroloján kívül, több düllő szelektált tétel is készül a pincészetnél. A család ősi hagyományai szerint, a kék szőlő ültetvények mellett (Nebbiolo, Barbera), nagy hangsúlyt fektet egy ősi helyi fehér szőlő fajtára, a Favoritára.

Tovább

PELISSERO

A Pelissero család Treiso település határában, a Barbaresco borvidéken gazdálkodik generációk óta. Jelenleg Giorgio Pelissero igazgatja a 38 hektáros birtokot, ahol kizárólag Piemonte régióban őshonos fajták művelésével foglalkozik. Ezen a vidéken melegebb van, mint Barolo környékén, a dombok, hegyek is alacsonyabbak, a talaj lazább és homokos.  Az aromatika is jelentősen különbözik, elsősorban cinkben és rézben gazdag a talaj. Az itteni borok kevésbé testesek és struktúrájuk is lazább, viszont az alkohol, a tannin és savak ritka egyensúlyát mutatják.

Tovább